maskedМайсторски въоръжен обир е извършен на бензиностанция в Търговище снощи около 1:30 сутринта, съобщава „24 часа”. Нападателят е бил с маска и въоръжен с пистолет. Той заплашиш касиера и го принудил да му даде 600 лв. от оборота на обекта.

Нападателят е бил облечен с камуфлажно яке и спортни панталони с джобове. Имал е маска на главата и ръкавици, пръстите на които били отрязани. Предполага се, че е имал информация за бензиностанцията, тъй като от видеозаписите се вижда, че отбягва камерите или застава с гръб към тях. Първото, което направил, е било да вземе дистанционният паник-бутон, за да не може служителят да сигнализира за нападението.

Освен всичко, обирджията накарал касиера сам да остави парите от касата в джоба му, за да не оставя отпечатъци. Ограбената бензиностанция се намира в кв. Запад 2 на Търговище, в близост до училище и непосредствено до изхода към околовръстния път. Нападателят е дошъл без кола до обекта и след като я ограбил, бързо избягал в посока жилищните блокове. Огледът на обекта продължил почти цяла нощ, но заради добрата планировка на обирджията, разследването на полицията не се увенчало с успех.

Това е втори обир в бензиностанцията за две години. Тогава бяха взети част от оборота и гориво, като извършителят бе открит и задържан. Тя е собственост на 58-годишен мъж от Търговище.

Print Friendly, PDF & Email