vsekiden.com

vsekiden.com

Измамници се възползват от ширещата се безработица и предлагат ускорени двудневни спец-курсове за телохранители. Срещу 250 лева, всеки който има тапия за ползване на оръжие може да вземе диплома за професионален бодигард.

Работата на телохранителите е доста добре платена, защото клиентите обикновено са заможни хора. Уменията, които обаче трябва да притежава личния охранител са много повече от това да може да щофира и да раздава крошета. Според истинските спецове в занаята, за два дена човек не може да се научи дори как да извежда обекта от колата. За телохранители с дългогодишен стаж хора с такива фалшиви удостоверения са опасни за клиентите си. Най-вече защото нямат психическата подготовка за реагиране при нажежени ситуации.

Собственик на охранителна фирма разказва, че всеки ден върволици от момчета с дебели вратове идват да си предложат услугите като представят измислените си дипломи от няколкодневни курсове.

Подготовката на професионалния телохранител включва както теория, така и много практически умения. Физиката на човека е важна, но не е всичко. Просто е невъзможно за броени дни да се стане бодигард. Още по-нагли мошеници обещават курсовете да се водят от световноизвестни имена, които обаче никога не се посочват в обявата. Тогава и исканите пари за обучението са много повече – над 1000 лева.

Print Friendly, PDF & Email