pariКражба на голяма сума пари от жилище разследват полицаи от РУП – Полски Тръмбеш, съобщава сайтът „Янтра днес“. Неизвестни към момента извършители са проникнали в къща в с. Патреш в нощта на 21 срещу 22 септември. Те разбили стъкло на входната врата и си отключили с оставения от вътрешната страна на патрона ключ. Влезли в къщата и открили къде собствениците си държат спестяванията. Отмъкнали 14 800 лв. и изчезнали. Едва на следващата сутрин стопанинът на имота установил кражбата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 септември около 0.30 часа в полицията постъпил сигнал за извършена кражба на оборотни средства от помещение на партерния етаж на административната  сграда на „Мина Чукурово“ в село Габра, по информация на сайта „Балканец-БГ“. При огледа на местопроизшествието е установено, че между 23.45 и 0.30 часа неизвестен извършител е изкривил шините на металната решетка на входната врата в помещението на охраната и е отнел сумата от 10 972 лева. Образувано е досъдебно производство по чл. 195, ал.1, т.4 от НК.

Крадци отмъкнаха и дамска чанта от магазин за дрехи във В. Търново. Престъплението било извършено в рамките на 15 минути по обяд в петък в търговски обект на ул. “В. Левски”. Клиентка на магазина за малко оставила чантата си без надзор, докато разглеждала стоката, и по-късно установила, че е изчезнала. В нея имало 100 лева, два мобилни телефона, документи и връзка ключове. По случая е започнато разследване.

Print Friendly, PDF & Email