kradecМлад мъж паднал от петия етаж на сграда при опит за кражба в Пловдив, съобщиха от областната полиция в Пловдив, цитирани от в-к „Марица“. Има опасност за живота му.

В 14.52 часа вчера се е задействала сигнално-охранителната система в частен лекарски кабинет на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив. На място пристигнали частни охранители от фирма „Теразини“, като при появата им мъж излязъл от кабинета и при опит да избяга паднал от петия етаж на сградата.

Незабавно са уведомени полицаи от Второ РУП в града. Пострадалият е бил откаран в болница за лечение с множество травми. Установено е, че младият мъж е Йордан Гечев (28 г.) от село Мокрище. Той е известен на полицията. Младежът бил включен в частната метадонова програма  на д-р Люба Хаджийска. В събота обаче решил да задигне няколко ампули метадон от докторския кабинет. В почивния ден кабинетът работел до 12, 30 часа, след което бил затворен и включен към СОТ. Гечев отишъл до сградата на бул. Васил Априлов №14 около 15, 30 часа и се качил до 5-ия етаж по стълбището. От 5-ия до 6-ия етаж, където бил офиса на програмата мъжът, който работел във фирма за ремонт на покриви и водосточни тръби, се придвижил по улука. После от външното тяло на климатика се прехвърлил на покрива. Преминал от другата страна на покрива, където се спуснал на терасата на 6-ия етаж, строшил стъклото на помещението и отмъкнал 3-4 ампули метадон.

В този момент видял охранителите от фирма Теразини, които дошли по сигнал на включилата се СОТ аларма. Гечев тръгнал да се връща по същия път, но когато понечил да стигне по улука от 6-ия до 5-ия етаж, се подхлъзнал и паднал на балкона на 5-ия етаж. Той обаче тръгнал да слиза пак отвън по сградата надолу и се строполил на улицата. Със счупен череп, строшени бедро, лява ръка ребра и пневмоторакс, той е приет в УМБАЛ Свети Георги.

По случая е образувано досъдебно производство.

Print Friendly, PDF & Email