Galevi

Пламен Галев и Ангел Христов продалъжават да са в неизвестност

Групата за мокри поръчки на „Килърите“ 3 вече е започнала да дава информация на разследващите относно мокри поръчки, които е изпълнявала и техните поръчители. Според оперативна информация братя Галеви са едни от „клиентите“ на бандата. Предполага се, че дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев са избягали от страната, защото са разбрали от свой източник, че ги очаква обвинение за убийство. Има информация, че двамата поддържат близки връзки със служители на МВР.

„Килърите“ 3 получили поне 100 000 евро като заплащане за мократа поръчка. Има информация, че поне петима от членовете й са ликвидирани, за да си мълчат, но и останалите от бандата са изявили желание да свидетелстват. Бащата на Васил Арарски – Райко Кръвта, който е сочен като тартор на бандата, все още води преговори с разследващите. Има информация, че срещу свидетелските му показания за убийствата на знакови фигури от подземния свят той иска минималната присъда.

Разследването по случая продължава въпреки ареста на членовете на групата. Българските органи си съдействат с колегите си от Гърция и Сърбия, за да открият евентуална връзка между страните. Разследващи твърдят, че мечтата на Райко Кръвта била да бъде уважаван в целия свят като се предполага, че е осъществил контакт в други страни. Той искал да влезе в световния наркотрафик. След ареста на бандата за мокри поръчки, част от задържаните са дали показания пред разследващите. Соченият за лидер на „Килърите“ 3 заявил, че не е наясно с част от убийствата и се предполага, че членовете й са действали по самоинициатива.

Print Friendly, PDF & Email