452971

Еврокарето
Снимка – „Народно дело“

Така нареченото “еврокаре“ във Варна, намиращо се между бул. „Генерал Колев“ и пазар „Чаталджа“ е подложено на неспирни атаки от вандали, които окупират и разрушават детските съоръжения почти всяка нощ, разказва „Народно дело“. В резултат, въпреки ремонтите, в карето гледката непрекъснато е еднаква – изкъртени дъски, драсканици и графити, мръсотия и изпочупени пързалки. От чешмичката, която се намира в „комплекса“, отдавна не тече вода, защото от нея не е останало почти нищо. Площадките и зелените площи, изградени с европейски пари, непрекъснато се унищожават въпреки опитите на общината да ги поддържа и ремонтира.

Кметът на район „Приморски“ Петя Проданова призна, че за опазването на карето се води истинска война. Според нея единственото, което може да спре това поголовно унищожаване и хабене на пари, е назначаването на нощна охрана на обекта. Абсурдното в случая е, че за момента това нямало как да стане. Единствената надежда е да заработи общинското предприятие „Охрана“, което се явява наследник на функциите на обявената в ликвидация „Общинска охранителна фирма“. Тогава от новата структура, която е на подчинение на кмета, може да бъдат осигурени пазачи.

Всички варненци, които минават през иначе страхотно направената площадка знаят за какво става дума. Въпросът е защо вместо да се дават хиляди левове за ремонти, а броени дни след това вандали да унищожат всичко, не се дадат многократно по-малко пари на частна охранителна фирма, която да пази обекта? За това едва ли има разумен отговор.

Print Friendly, PDF & Email