Pleven

Един от ограбените магазини, снимка: Евгени Горанов, в-к „Стандарт“

В Плевен млад въоръжен крадец обрал два магазина през уикинда, но е разкрит на другия ден от полицията, след внимателно преглеждане на записите от охранителните камери. Характерните сини очи на 17-годишния Атанас М. помогнали той да бъде разкрит и в последствие разпознат. За случая разказва в-к „Стандарт“.

Първият ударен обект е семейно гаражно магазинче в бл. „Балчик“ на ул. „Софроний Врачански“. Търговка Мая Йорданова се стъписала от оръжието, което насочил към нея в 15 часа тийнейджър с маска на лицето. Тя се опитала да натисне паник-бутона, но гангстерът я разкрил и заплашил да я разстреля. Отмъкнал всичките 240 лева от чекмеджето и поискал да му даде още, защото не били достатъчно. Продавачката нямала други пари. Тя става за втори път жертва на въоръжен грабеж, била нападната пак преди 10 години. Седем часа по-късно Атанас нахлул в друг магазин в кв. „Дружба“. Действал по същия начин, стреляйки във въздуха с халостен патрон. Задигнал цялото чекмедже с оборотни пари – близо 260 лв. Бил облечен с яке с две лица, което обръщал, за да заблуди свидетелите.

Въпреки годините си той е изпечен престъпник с десетки криминални прояви и присъди за кражби. Наказван е условно и с пробация. Това лято бил в специализираното изправително училище във врачанското с. Лик, където престоял максимално допустимите 3 г. Направил е пълни самопризнания за грабежите.

Print Friendly, PDF & Email