Mezdra

Преди около година в Мездра беше обран златарски магазин, нарушителите също бяха задържани с плячката – 1 килограм злато.

Мездра. На 5 ноември 2013 г., в 04.05 ч. в Районно управление на полицията в Мездра е получен сигнал от служител на частна охранителна фирма, който съобщил, че е задействан СОТ в хранителен магазин в гр. Мездра, ул. „Г. Димитров“. По информация на сайта „Враца плюс“ (www.vratzaplus.com) служителят съобщил още, че е забелязал оттеглящ се от адреса микробус. След бързи действия от страна на полицейските служители, бусът „Фиат Дукато” е установен в района на железопътната гара в гр. Мездра. Автомобилът е бил управляван от лицето И.Д. (55 г.) от София. Извършен е допълнителен оглед на взломеният хранителен магазин. Благодарение на навременните и точни действия на охраната е бил предотвратен грабеж.

Кв. Драгичево, Перник. В 3.30 часа сутринта на 5 ноември 2013 г. неизвестни лица проникват в магазин в с. Драгичево и се опитват да изнесат голямо количество цигари. Алармената система се задейства и подава сигнал в мониторинг центъра на частната фирма DSC. Изпратеният автопатрулен екип пристига на мястото за по-малко от 2 минути. Бързата и адекватна реакция на автопатрулния екип осуетява плановете на крадците. Те напускат местопрестъплението, като изоставят не само стоката, но и автомобила, с който е трябвало да избягат. Пристигналите по сигнала на DSC полицаи „обработват“ местопроизшествието и изземват автомобила. Собственикът на магазина благодари на автопатрулния екип за предотвратената кражба, благодарение на бързата им намеса.

Print Friendly, PDF & Email