EnevДнес от 10 часа Пловдивският апелативен съд ще гледа дело, образувано по протест на прокуратурата срещу присъда на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Георги Енев бе осъден на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Енев също така бе осъден на лишаване от право да заема материално отговорна длъжност, както и да упражнява охранителна дейност на пари и ценни пратки за срок от 11 години.

Георги Енев бе признат за виновен в това, че на 22.06.2012 г., в Пловдив, като длъжностно лице – „Охранител-инкасо и ръководител екип при „G4S Securе Solution“, е присвоил чужди движими вещи – пари на обща стойност 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество, които пари са му били връчени в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява, а длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.
 Припомняме, че в края на юли Енев се призна за виновен пред съда и бе съден по съкратената процедура. Така той успя да намали първоначалната присъда от 12 години затвор с 1/3, като отново не разкри тайната къде са откраднатите пари.
Print Friendly, PDF & Email