Снимка - sxc.hu

Снимка – sxc.hu

Започва обновяване на системите за видеонаблюдение във великотърновска област, съобщава „Фокус”. Първоначално видеонаблюдението, в срок от 2 месеца, ще бъде сменено в 3 населени места в община Велико Търново – Никюп, Миндя и Буковец. За целта ще бъдат похарчени 40 хил. лева. През изминалата година видео системи са били обновени също така в Малък чифлик и Церова кория.

По думите на Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново, при проверка е установено, че още 20 населени места имат нужда от нови системи за видеонаблюдение и се планира тяхното обновяване в най-скорошно време.

Община Велико Търново е единствената от областта, в която се извършва този вид видеонаблюдение и то е финансирано от Общината. Има населени места, в които закупуването на камери, е подпомогнато и от местния бизнес”, посочи Благовеста Факирова.

Според нея камерите значително помагат за разкриването на кражби в населените места. Освен това видеонаблюдението много помагало на работата на инспекторите от Детска педагогическа стая. „Според нас, през лятото трябва много да се набляга на работата с младежите на възраст около 17-18 години, които се събират по малките населени места. Отчете се, че в някои населени места, където общественият ред се нарушава от тези младежи, съвместната работа с полицията трябва да продължава”, добави още Факирова.

Print Friendly, PDF & Email