Снимка - "БЛИЦ"

Снимка – „БЛИЦ“

Вече работи пункт за наблюдение на всички подлези в столицата, съобщава БЛИЦ. Оказва се, че средно ремонт на един подлез струва около 50 хил. лева, а само няколко седмици по-късно той е в същото състояние като преди. Едва 15 от 82-та подлези в София са осветени и охранявани.

Още през 2009 и 2010 г. извършихме обследване и направихме паспорти на всички подлези, след което разработихме програма за тяхното поетапно възстановяване и ремонтиране. Изготвихме и инвестиционни проекти на 55. На 31 от тях направихме основен ремонт за над 3,5 млн. лв., като 2 млн. лв. дадохме само за цялостната мащабна реконструкция на подлезите при гара „Подуяне“ и на бул. „България“ при комплекс „Бокар“, обясни заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

Шефът на Общинска дирекция „Обществен ред и сигурност“ Красимир Димитров каза, че на 29 ноември е започнал да функционира първият в столицата изнесен център за видеонаблюдение на всички подлези по бул. „Ботевградско шосе“. Центърът има диспечерски пункт, който се намира на кръстовището на „Ботевградско шосе“ и ул. „Витиня“. В него постоянно има дежурен диспечер, който ще следи на мониторите какво се случва в петте ремонтирани досега подлеза по булеварда. В тях бяха монтирани през тази година камери за 180 000 лв.

Print Friendly, PDF & Email