комисар Антон Антонов
снимка – „Фокус“

В България има 134 мобилни и 24 стационарни камери за скорост, съобщи комисар Антон Антонов, началник отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“, пред агенция „Фокус„. В интервю той каза, че скоро предстои да се пусне още една камера за скорост на магистрала „Люлин“. Според него публикуването на информация за стационарните и мобилните камери в интернет от една страна ще кара водачите да се съобразяват повече.

„Притеснявам се да не стане така, че водачът вместо да контролира превозното средства, да гледа в GPS-a, къде се намират точките. Препоръчвам вместо да се гледа къде се намират камерите на КАТ, да се спазва дистанцията и ограничението, и тогава камерите няма да имат значение
”, каза комисар Антон Антонов.

Всеки месец ще се определят местата за разполагане на стационарни и мобилни камери според вътрешните правила. Ръководителят на Звеното „Пътна полиция” на територия или областният директор е длъжен да планира дейността за контрол на скоростните режими, нищо не му пречи да го прави ежедневно и да ги променя ежедневно. Желаем да направим след време и електронна подложка, на която гражданите да могат да отбелязват къде искат да се контролира скоростта, но това са бъдещи неща”, посочи още комисар Антонов.

Print Friendly, PDF & Email