Снимка - Уикипедия

Снимка – Уикипедия

Както ви съобщихме вчера, подготовката за сигурността по време на 141-годишнина от обесването на Апостола пред паметника Левски ще бъде голяма. Националната служба за охрана (НСО) напомня на представителите на средствата за масово осведомяване, че могат да разположат наличната си техника в района на провеждането на мероприятието на бул. „Янко Сакъзов“ пред Посолството на Чешката република до 16.00 часа. След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района. Движението ще се осъществява по бул. „Дондуков“ и ул. „Кракра“, съобщава „Фокус”. Служителите на Национална служба за охрана ще изискват от представителите на медиите, които отразяват събитието, представяне на актуална журналистическа карта. Стажанти без документ за принадлежност към съответната медия няма да бъдат допускани.

Междувременно, след като стана ясно, че Министерството на отбраната няма пари за целогодишна охрана на Паметника, ученици от  варненското ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ отправят призив към всички свои връстници в страната за събиране на средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата – Васил Левски, в гр.София. Децата от Ученическия съвет и Детския парламент към училището предлагат за целта Министерството на отбраната да открие набирателна сметка, съобщава news.ibox.bg.

Призоваваме всички наши връстници да съберем средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата – Васил Левски в гр.София. Ученическият съвет и детският парламент към училището веднага ще направят първоначална вноска от 400 лева, която няма да е единствена. Нека докажем, че сме достойни последователи на Дякона  и по подобие на нашите баби и дядовци, които събраха пари за възстановяването на кораба „Радецки“, да покажем, че сме истински българи!„,посочват учениците в своето обръщение.

Print Friendly, PDF & Email