2014.01.08_CQBШведската организация Viking CQB Concept, която работи успешно от 2006 г. като официален консултант на армията и полицията, организира в България тридневен курс за обучение по БЛИЗЪК БОЙ И СТРЕЛБА. Курсът ще се проведе в Пловдив от 24 до 26 януари.
Битка в затворени помещения (Close Quarters Battle) е тип сражение в което малка част влиза в бой с противника с личното си оръжие на много близка дистанция, ефективна за ръкопашен бой. В типичния CQB сценарий, атаката протича много бързо и агресивно с помощта на превозни средства и/или структури, прикриващи основната бойна единица, които обикновено осигуряват пътя за отстъпление. Тъй като противника, заложниците (цивилните) и останалите членове от екипа могат да бъдат в непосредствена близост по между си, CQB цели бърз щурм и прецизна употреба на огневата сила. Операциите изискват отлично владеене на оръжието, но също и способността мигновено да се взимат решения за избягване или ограничаване на приятелски огън. CQB се определя като кратковременен, високо-интензивен контакт, характеризиращ се като внезапна атака в затворени помещения.

Общ план на курса по Близък бой и стрелба в Пловдив:
ДЕН 1: Основни положения в ръкопашния бой, нападение и защита. Упражнение за решимост и овладяване на яростта. Тактики за защита, собствена и на клиента при близък бой. Защита от оръжия.
ДЕН 2: Атакуване на целта и тактики за близка защита, въоръжена и невъоръжена, при близък бой. Отнемане на оръжието и неутрализиране на целта с боева стрелба. Оценка на обучаемите, упражнения с боева стрелба. Овладяване на зоната и проверка на безопасността. Упражнение по провеждане на специална изненада.
ДЕН 3: Тактики за близка защита собствена и на клиента и стрелкови упражнения. Тестване на обучаемите и тактическа подготовка и прегрупиране при боева стрелба.
След курса обучаемите ще получат Viking CQB Certificate, както за курса по тактическа стрелба, така и за близка защита. Освен това, документът за оценка на обучаемия ще бъде връчен лично от старшия инструктор, заедно с оценка на изпълнението, мотивацията, боравенето с оръжие, нивото на умения, нивото на физическа подготовка и решимост, силата на волята и др.

По време на курса ще се проведе демонстрация за пръв път – Първият Български тактически нож. Разработен от специалисти работещи в горещи точки по света и съобразен с армейските и контракторските нужди. Изработен е от най-висококачествена стомана и материали от най-висок стандарт, ножът не отстъпва по нищо на най известните световни марки.

За повече подробности може да посетите сайта на организацията Viking CQB или страницата ѝ във фейсбук. За допълнителна информация и резервация може да се обадите и на GSM: 0879 567 089 или да пишете на bulseccon@gmail.com.

Първият подобен курс, който се проведе към края на месец ноември миналата година премина много успешно. Повече информация можете да намерите тук.

Print Friendly, PDF & Email