TodorКриминалният психолог Тодор Тодоров коментира пред сутрешния блок по БНТ „Денят започва“ обстановката в страната, криминогенните фактори и ксенофобията.

Дори и полицията да е превишила правата си на вчерашните протести, си има своето обяснение, защото това са няколко месеца, в които тези хора минаха кажи-речи на денонощен режим на работа, коментира експертът Тодор Тодоров в сутрешния блок на БНТ. Ако са си превишили правата, не ги оневинявам, но ги разбирам, обясни той.

Що се отнася до вълната от ксенофобия, Тодор Тодоров смята, че проблемът се преекспонира. Според него България не е била известна с ксенофобски настроения. Смятам, че основната грешка, която се допуска, и в случая това трябва да е от управляващите, защото те взимат решенията, е, че превърнаха МВР в една охранителна фирма на парламента. Реално погледнато, системата почти не функционира, освен това, което трябва да пази, заяви Тодоров. Той обясни, че има драстично нарастване на битовата престъпност, но в тази посока се работи много малко.

SECURITY.BG честити рождения ден на г-н Тодоров, като му желае крепко здраве, щастие и много успехи в трудното професионално поприще!

Интервюто с Тодор Тодоров може да видите ТУК

Print Friendly, PDF & Email