Снимка - Security.bg

Снимка – Security.bg

Бежанската криза е овладяна и вече се търси решение на друг проблем – овладяване на ситуацията в домовете на Дирекция Миграция”, където са нелегалните имигранти и кризата в домовете на Агенцията по бежанците, това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Всяка неделя”.

Светлозар Лазаров бе категоричен, че концентрирането на полицейски сили в центъра на София не е за сметка на сигурността на други населени места в България. Главният секретар не отрече и проблемите с битовата престъпност. „Има криза в тази посока. Имаме и определени резултати. Имаме 1,5% подобрение през 2013 г. спрямо 2012 г. Това обаче не го казвам като похвала, напротив. Проблемите са много сериозни, но тези проблеми не са от вчера“, каза той.

Да си помагаме – това е пътят за справяне с битовата престъпност”, заяви Светлозар Лазаров. По думите му единствено засилването на полицейското присъствие е остарял модел. Правилният ход е използването на техника – камери и видеонаблюдение в големите и средните градове, на основните входни и изходни артерии, „но за това трябва време”. Така пък ще се освободи човешки ресурс, който да бъде насочен към селските райони.

Print Friendly, PDF & Email