rrrrsssrrr-rsrrrs-rrrrr_6ad963544dПътна агенция МВР възнамерява да постави камери за видеонаблюдение на автомагистрала „Тракия“, съобщава сайтът Bulgaria.actualno. Камерите ще следят за състоянието на магистралата и за кражби. Това каза директорът на „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в АПИ Георги Златев.

Георги Златев обясни, че в момента за справянето с кражби и други евентуални проблеми се грижат служители, които събират информация на място. Въпреки че е много по-лесно това да се осъществява с камери има само един основен проблем за тях – вандализмът.

„Днес, докато обхождахме пътя от село Говедарци до х. „Мальовица”, наши местни структури ни информираха, че знаци, които са сложени за опасни завои, за неравности, за ограничение на скоростта, са откраднати два дни по-късно”, подчерта Златев пред бТВ.

По думите му всеки такъв пътен знак струва най-малко 150 лева, защото в тази сума влизат самият знак, тръбата, на която се монтира той, бетонът и трудът на служителите. Крадците са толкова нагли, че отмъкват дори части от пътната мантинела. А само един метър от нея струва 80 лева. Щом бъде получена информация за липсващи части от мантинелите или от пътни знаци, те биват моментално възстановявани, но на съответната цена. Именно затова, за да се спестят пари за безсмислени ремонти от кражбите, е нужно да се инсталират камери за видеонаблюдение.

Print Friendly, PDF & Email