JovchevЗа фрапиращ случай на нарушение в сферата на охранителната дейност в МВР съобщи пред bTV вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Според него, Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) била подизпълнител на частна охранителна фирма („Стронг-Ес“, по думите му) по договор за 10 години с клауза за автоматично удължаване с още 10 години. Така патрулите на СДВР е трябвало да реагират на сигналите на частната фирма.
„За всяка реакция на сигнал МВР получава по 15 лева, а поддръжката на един патрул – четири смени с възможност за почивка, гориво, ремонт на автомобила, струва по 6000 лв.“, обясни Йовчев, но не пожела да посочи кой е подписал договора с аргумента, че „този който го е сключил, може някой да му е наредил да го сключи“.
Йовчев обясни, че договорът вече е прекратен. Той го даде като пример за мотивите си да предприеме закриването на СОД. „Яростната съпротива ме накара да се разровя и стигнах до това. Проверяваме всички договори“, посочи още той. Министърът отново изтъкна тезата си, че МВР не може да извършва търговска дейност, още повече в сфера, в която извършва контрол.

Print Friendly, PDF & Email