Снимка - koors.webnode.com

Снимка – koors.webnode.com

Общинското русенско звено за охрана и контрол  СЗ „КООРС“ работи ефективно, съобщава местния сайт Ruseinfo.net. 440 лева е основната заплата на охранителите и по 1 % за трудов стаж. 350 – 390 лева взема средно един охранител, съобщава сайта.  През миналата година за първи път е имало на два пъти допълнително материално стимулиране. Максимално на служител е имало стимул от по 200 лева, но не е имало равномерно разпределение за всички. Някои са взели по 50 лева. При някои обекти има голямо натоварване и има много обслужени граждани, поради което стимулът е бил по-голям.

Според Спасимир Димитров – директор на дирекция „Управление при кризи“ в Община Русе, увеличаването на финансовите резултати сочат не само за добра работа, но и продължаване на нарушенията, на които сме свидетели всеки ден. Общинската полиция би била голямо удобство за администрацията на Община Русе, но общината няма финансова възможност за това.

Засега СЗ „КООРС“ се е доказало във времето в сферата на охраната. Фирмата се занимава не само с охрана, но и с контрол. Една охранителна фирма си калкулира поне 10 % печалба. Така че при всички случаи ще излезе по – скъпо за общината да поддържа общинска полиция. В историята на Русе е имало такава практика, но вече е премахната.

Print Friendly, PDF & Email