В резултат на предприети процесуално–следствени действия и последвала полицейска операция под ръководството на Районна прокуратура, служители на отдел „Икономическа полиция” в ОДМВР–Варна установиха и задържаха четирима, участвали в схема за изработване и търгуване с различни фалшиви документи. За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени.

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови неистински документи – лични здравни книжки, медицински свидетелства, много печати-менте. При последвалото претърсване в имоти на задържаните, са намерени над 200 печата на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 фалшиви документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти съвместно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на документи-фалшификати, ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на ползващите ги, както и на работодателите, сключили трудови договори с тях.

Print Friendly, PDF & Email