gd5495291rallying-rally-of-g-608Комисията по сигурност, както и тази за рали под шапката на Българската федерация по автомобилен спорт, ще дадат виза за старта на рали „Средна гора“, но ако предвидените мерки за сигурност се спазят, съобщава RallyXpress. Това ще стане на базата на плановете за сигурност, които директорът на петия кръг от шампионата тази година Валя Пантелеева е предала днес във федерацията.

Днес председателят на комисията по рали Стоян Радев, Георги Янакиев-мл. и Румен Манолов ще бъдат в Панагюрище, за да проверят плана за сигурност. Според пресмятанията на плановете на Валя Пантелеева охранителите в събота (когато ще се проведе ралито) трябва да бъдат 35, а в неделя – 18. По мнение Янакиев-младши обаче тази бройка няма да е достатъчна.

До момента са получени всички документи, които са: план за сигурност, всички разрешителни от общините. Валя Пантелеева е пуснала всички задължителни писма до полиция, пожарна, линейки. Но за момента договор към тях няма. Това е наша информация. При тази ситуация ние нямаме право да не дадем виза. Би означавало, че ние искаме да и саботираме състезанието, което не е така. Утре на база на плана за сигурност ще отидем там и ще проверим цялото трасе от А до Я. На база предписанията, които Пантелеева е вкарала в плановете за безопасност, от гледна точка на бройка на маршали, отсега можем да кажем, че бройката ще трябва да се завиши. На база на плана за сигурност те не са достатъчни. На места трябва да бъдат повече. Реално крайното становище за това ще бъде направено утре на място в Панагюрище. Ще коментираме реално на място.„, казва Георги Янакиев-мл. пред RallyXpress.

Ние, като комисия по безопасност, ще дадем виза. Аз лично ще я разпиша. Но ако до петък, 2 часа преди състезанието директорката не представи договорите с пожарна, полиция и бърза помощ, то тогава не комисиите, а самите спортни комисари няма да разрешат да има състезание без тези документи. Това означава, че няма да има пазене пътищата и охрана. Накратко казано няма да има кой да пази ралито. Спортните комисари могат да вземат решението, че такова състезание няма да се проведе.“, допълва той.

 

Print Friendly, PDF & Email