Победителят

Победителят

Днес в двора на Професионалния колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ се проведе състезанието „Сила, чест, мъжество“. В него взеха участие около 30 колежани, бъдещи професионални телохранители и охранители, на учебното заведение. Мероприятието бе първото от вътрешните състезания, които ще се провеждат всеки месец в колежа до май месец 2014 г. Всеки месец ще се водят състезания от различни дисциплини, свързани с многобройните умения и знания, които трябва да има всеки професионалист в бранша. Накрая, от всички победители в различните дисциплини, ще се излъчи един краен отбор, който да отиде на Националното състезание, а после и на ежегодния Международен шампионат „Бодигард“. (за подробности четете интервюто ни с Красимир Цветанов, зам.-директор на колежа и основен треньор на отборите)

В днешния ден колежаните демонстрираха своите физически умения, координация и бързина. Цялото състезание показа дисциплинираността и добрата физическа подготовка на момчетата (и момичето), които тренират по няколко пъти седмично.
Регламентът на състезанието бе:

  1.  По сигнал на съдията, състезателите взимат по един дъмбел във всяка ръка и с бягане се отправят към първото препятствие.
  2. Дъмбелите се поставят внимателно върху основата си, на подложките, пред препятствието. Ако дъмбелите не са поставени по указания начин, се добавя наказателно време от 10 сек. към крайното време на състезателя.
  3. Всеки състезател преодолява първото препятствие, което е с височина 1.7 м. Състезател, който не преодолее препятствието се дисквалифицира.
  4. След препятствие № 1, състезателят взима чувал и го поставя на гръб. Състезателят продължава да се движи по трасето на бегом.
  5. Чувалът се поставя внимателно на първото стъпало на препятствие № 2, а състезателят преодолява препятствието. Ако състезателят не постави чувала на първото стъпало, се добавя наказателно време 10 сек. към крайното му време. Състезател, който не преодолее препятствието се дисквалифицира.
  6. След преодоляване на препятствие № 2, състезателят минава трасето до края на зиг-заг между конусите и финишира. Ако състезател не премине трасето с конусите по указания начин, към крайното му време се добавят 10 сек.                   

Състезателят с най-малко крайно време се класира на първо място. Всички останали състезатели се подреждат в класирането, съобразно постигнатото време от теста и добавеното наказателно време (ако има такова).

Вижте и нашата галерия от мястото на събитието Тук!

Print Friendly, PDF & Email