11-07-06-12652_1Няма как СОД на МВР да даде всичките си 50 000 обекта на една фирма, коментира пред БНР Илиян Панчев, председател на УС на НАФОТС. Според него тиражираните слухове, че МВР ще предаде охраняваните си досега обекти на „свой човек“ няма как да се сбъднат.

От 2008-а г. сме започнали тази борба и усещам, че краят й наближава. МВР държеше около 20% от пазара“, коментира Тончев в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“.

Той допълни, че в сектора има над 2000 фирми и конкуренцията е голяма. Затова хората избират най-доброто и не се очаква да има някаква война между фирмите за обекти. Според него е било крайно време МВР да се отърси от несвойствените си дейности и да спре тази нелоялна конкуренция спрямо охранителните фирми.

Илиян Панчев коментира и намерението на ведомството да засили сътрудничеството с частните охранителни фирми и добави, че повече внимание трябва да се обърне на областните дирекции относно контактите им с фирмите, които извършват охранителна дейност по районите.

„Повече внимание трябва да обърнат областните дирекции на фирмите, които извършват такава дейност по районите. Бихме искали да се засили наистина взаимодействието по райони. В София, на определено ниво, има такива контакти, но по регионите все още са на много слабо ниво в това отношение.

Другите битки на асоциацията за отпадане на функции на МВР не касаят бизнеса на членуващите, а комфорта на гражданите, каза Панчев.

Защо трябва МВР да бъде монополист при изработването на регистрационни табели за автомобили, на лични документи.“

„Цялото интервю можете да чуете тук: „Хоризонт

Print Friendly, PDF & Email