2014.02.21-kola

Истински полицейски екшън с гонки и стрелба се разигра в оряховското село Селановци. Двама мъже нападнаха униформени служители на МВР, за да помогнат на свой приятел с автомобил да избяга. Тримата са задържани за извършване на множество престъпления в оряховското село Селановци, съобщиха от МВР-Враца. Вчера, в 15.50 часа по време на Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, в село Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се към тях товарен автомобил „Форд-Транзит”. Колата била без регистрационни табели и данни за регистрация. Водачът на товарния автомобил не спрял на подадения сигнал и продължил движението си. Полицейският патрул предприел проследяване на автомобила, като задействал звуков и светлинен сигнал на служебния автомобил. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали за спиране, водача на товарния автомобил продължил движението си и напуснал територията на населеното място. Полицаите се наложило да стрелят предупредително със стоп патрони.

Вместо да спре, шофьорът сменил посоката и се върнал към Селановци. Там спрял на кръстовище. При опит да задържат водача на автомобила, към полицейския автомобил се приближили двама мъже – 38-годишният А.К. и 39-годишният С.К. от село Селановци. С кол в ръка С.К. тръгнал да напада полицаите и отправял закани и заплахи към тях. Местният мъж продължил да се заканва на униформените и да ги заплашва. Тогава единият полицай възпроизвел предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха.

Докато полицаите се занимавали с двамата агресивни мъже, шофьорът с Форда успял да избяга и да се укрие. А.К. и С.К са задържани за 24 часа в Районно управление „Полиция”- Оряхово. Иззет е товарния автомобил „Форд Транзит”. С цел установяване на укриващия се водач са извършени полицейски проверки в къщи в село Селановци. Водачът, 34-годишният М.К. е открит в къщата на баща му, в която е намерен газов револвер, който не е регистриран. Трите лица са задържани за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Print Friendly, PDF & Email