Кадър от срещата Снимка - Dariknews

Снимка – Dariknews

Практиката полиция и частни охранителни фирми да работят съвместно продължава, съобщава Dariknews. Както ви споменахме преди известно време, МВР и частните фирми в район Пловдив стиснаха ръце и решиха, че ще работя заедно в борбата против престъпността. Сега подобно нещо се случва и в Плевен.

На 6 ноември директорът на ОД на МВР – Плевен главен инспектор Денислав Маринов, заместник директорът на ОД на МВР – Плевен главен инспектор Валери Петков и началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Мирослав Петров, се срещнаха с ръководството на охранителни фирми от региона. Това е първата от поредицата планирани срещи. Целта е полицията и частни гардове да заработят заедно като тандем за решаване на проблемите с престъпността в отдалечените и малки места в област Плевен.

В работното заседание взеха участие 12 охранителни фирми, от които две са с обхват на действие община Плевен, а останалите в цялата област. Темите на предстоящите срещи ще са съвместните действия по опазването обществения ред и защитата на собствеността на жителите в областта. Ще се обсъди и нормативната база, регламентиращата съвместната полицейска и охранителна дейност.

Полицаи и охранители ще реагират заедно при подаване на сигнал за нарушение и ще патрулират съвместно. Предстои да бъдат преговорени конкретните параметри на партньорството между полицията и охранителите.

Print Friendly, PDF & Email