Снимка - "Фокус"

Снимка – „Фокус“

Полицията във Велико Търново и частни охранителни фирми обсъждаха заедно мерки за безпроблемно отпразнуване на Коледните и Новогодишни празници, съобщава агенция „Фокус”. Срещата се проведе вчера петък 13-ти в сградата на Областно управление “Пожарна безопаност и защита на населението“. Целта на мероприятието е била  да се обсъдят необходимите съвместни действия за осигуряването на обществения ред и сигурността в града по време на Новогодишните и Коледни празници.

На срещата бяха набелязани конкретни форми за сътрудничество и взаимодействие между полицейските управления и фирмите, извършващи частна охранителна дейност, предимно насочени към противодействието на престъпността на територията на област Велико Търново. Уточнени бяха реда и начина на действие на охранителите при установяване или получаване на сигнал за извършено криминално престъпление или нарушение на обществения ред, както и телефоните за връзка със съответното полицейско управление.

Временно назначеният директор на ОДМВР – Велико Търново главен инспектор Христо Христов отправи апел чрез представителите на частни охранителни фирми към собствениците и управители на големи фирми в областта да не държат в офисите си големи суми пари или други ценности. Той подчерта, че комуникацията и взаимодействието между структурните звена на ОДМВР и частните охранителни фирми е от изключителна важност и увери представителите им, че могат да разчитат на пълно съдействие и помощ от страна на ОДМВР – Велико Търново.

Print Friendly, PDF & Email