27.01.2014 ohranaОкупаторите на Ректората изгониха служебната охрана и в момента владеят напълно сградата, в която има ценности за милиони, съобщава ibox.bg. Това обяви за БТА заместник-ректорът по учебната дейност на СУ доц. Милена Стефанова. Тя поясни, че тази сутрин се е опитала да разговаря с хората, окупирали Ректората, но те не са я пуснали вътре.

„Поисках да им обясня, че не е възможно извеждането на учебния процес, на изпитите и на очните занятия със задочниците извън сградата на университета, каза заместник-ректорът. „Не мога да кажа колко са сега хората в СУ, разговарях с Манол Глишев и с няколко други граждани отвън, но не зная дали всички те са наши студенти„, заяви доц. Стефанова.

Тя разказа, че охранителите са се опитали да обяснят, че не могат да си отидат, но след като са преценили, че може да се стигне до сблъсъци и побои, са решили да излязат.

Окупаторите са се опитвали да заключат шефа на охраната Борис Ангелов в неговата стая с вериги, което вече по никакъв начин не ми говори за демократичност на поведението“, заяви доц. Стефанова.

Наш материал за охраната при предишната окупация прочетете Тук!

Print Friendly, PDF & Email