охранителСпоразумение за партньорство между ОД МВР Монтана и частните охранителни фирми предстои да бъде изготвено в най-скоро време, съобщава DarikNews. Това бе решено на среща между представители на фирмите и ръководството на ОД МВР. Полицията и представители на охранителните фирми в района набелязаха мерки за подобряване на съвместна дейност при опазването на обществения ред и борбата с престъпността.

Една от мерките, предприети за по-бързо реагиране на патрулите, е преки телефонни връзки с Районните управления на полицията на територията на областта и охранителите. Освен това ОД МВР Монтана пое ангажимент да помага на частните фирми при подбора за назначаване на охранители. На срещата беше споделен опит и добри практики при охрана на населени места и обекти, оборудвани със СОТ.

Като добър пример за сътрудничеството между охранители и полицаи бяха посочени разкритите през последната седмица престъпления в Берковица и Монтана. След описание на служител от охранителна фирма двама крминално проявени от София бяха задържани в Берковица часове след извършването на 3 кражби и измама. След сигнал на охранителна фирма РУП Монтана залови в Чипровци извършители на кражба на 60-метров телефонен кабел, изкопан в монтанската местност Палековото.

Print Friendly, PDF & Email