Nedialkov

Недялко Недялков

Недялко Недялков официално е определен за зам.-председател на ДАНС, съобщи правителствената пресслужба. С решение на кабинета Владимир Писанчев бе освободен от заместникпредседателския пост, тъй като той вече оглавява службата. Недялков, който бе конкурент на Писанчев за ръководството на ДАНС, ще заема поста на заместник за срок от пет години. На 19 юли по предложение на премиера Пламен Орешарски депутатите избраха Владимир Писанчев за председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Още в същия ден министър-председателят заяви, че предстои да говори с Писанчев, но мисли да предложи Недялко Недялков да бъде зам.-председател на ДАНС, което вече е факт. Недялков е завършил УНСС. В периода 1996-2001 г. е работил в частни фирми като брокер на ценни книжа и в Агенцията за приватизация. От 2002 г. постъпва в НСС, чийто приемник е ДАНС.

Marinov

Васил Маринов

Бившият секретар по отбрана и сигурност на президента Васил Маринов, който подаде оставка в края на април, е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Заповедта за назначението му е подписана от министър-председателя Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената информационна служба. След като стана ясно, че напуска екипа на държавния глава, 47-годишният Васил Маринов коментира, че мотивите му са лични и имал по-добро предложение за работа, но не пожела да каже повече подробности. Според справката на Министерски съвет, от май 2013 г. до юли 2013 г. Маринов е бил директор на Териториална дирекция „Национална сигурност“- София. Професионалната му биография е свързана почти изцяло със службите за сигурност.

Пламен Орешарски е подписал заповед за назначението и на още един заместник на Цветлин Йовчев. Това е Пламен Ангелов, който от декември 2012 г. до юли 2013 г. е бил началник отдел „Европейски политики и инициативи“ в Дирекция „ЕС и международно сътрудничество“ на МВР. Преди това Ангелов е работил като съветник по правосъдие и вътрешни работи в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел. Бил е и представител на МВР в българското посолство в Лондон, юрисконсулт и следовател към Столична следствена служба.

Самият вътрешен министър Цветлин Йовчев също бе в екипа на Росен Плевнелиев до началото на април. Той бе началник на кабинета на президента, но подаде оставка и обяви, че си тръгва по лични причини. С новите двама зам.-министри, плюс назначеният на 5 юли т.г. Йордан Грамов, политическото ръководство на МВР вече е в пълен състав.

Print Friendly, PDF & Email