BotevgradОбщина Ботевград ще назначи още четирима охранители да пазят централната част на града, съобщава местният сайт botevgrad.com. Предложението идва от кмета Георги Георгиев. Така охранителите, които ще бдят за сигурността в центъра става общо 8.  „За да бъде ефективно присъствието на тези хора в централната градска част и да има ефект от това, че ще харчим пари за охрана, охранителите трябва да бъдат по двама на смяна”, каза Георгиев. На предишната сесия на Областния съвет е гласувано заплатата на охранителите да е 500 лева месечно.

В хода от обсъждането за назначаването на новите охранители съветникът Филип Фелипов предложи новоназначените общински охранители да пазят не само за централната градска част, а и други обекти -общинска собственост.

Не може да задължим общинските охранители да се разхождат от „Нобилис” до Вашия офис и от СПТУ-то до бившия „Чавдар”. На много места има общинско имущество, за което сме подсигурили денонощна охрана и СОТ” , гласеше отговорът на кмета Георгиев.

Предложението за увеличаване броя на общинските охранители подкрепиха 24 съветници, 4 бяха „против”.
По време на днешното заседание бяха гласувани 3600 лева за кабина на охранителите, която вече е закупена и поставена от общината.

Print Friendly, PDF & Email