wikipedia.org

wikipedia.org

Артилерийска научна конференция на тема „Предизвикателства пред въоръжените сили в контекста на националната отбранителна стратегия” се провежда на 10 и 11 март в Шумен. Тя е организирана от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „Васил Левски“ с декан полк. инж. доц. д-р Нелко Ненов. В организационния комитет на събитието влизат още полк. инж. доц. д-р Красимир Калев, полк. инж. доц. д-р Сашо Евлогиев, подп. инж. доц. д-р Атанас Атанасов и подп. инж. доц. д-р Росен Богданов. Научен секретар на конференцията е подп. инж. д-р Христо Десев.

Форумът традиционно се организира по повод празника на българските артилеристи – 11 март. Във връзка с това утре ще има поднасяне на венци и цветя пред паметника-чешма на загиналите артилеристи до бившия Пети полк в Шумен.

„Новата парадигма на сигурността в киберпространството“ е темата на следващата научна конференция във военния факултет в Шумен, която е предвидена за 5 и 6 юни 2014г. Сред организаторите са още Държавната комисия по сигурността на информацията, дирекция „Сигурност на информацията“ – МО, Институтът по отбрана – МО, Държавната агенция „Национална сигурност“, Комисията за защита на личните данни и Националната агенция за сигурност „Телепол“.

Print Friendly, PDF & Email