thief-apologizesКрадците удрят предимно заможни къщи, съобщава „Блиц“. Според експерти най-опитните крадци в София са се активизирали и обират по 4-5 богаташки къщи на вечер. Става въпрос за най-големите професионалисти в „бранша”, които разполагат с устройства за десетки хиляди с които заглушават СОТ системи и проникват в къщи.

Данните сочат, че в сравнение със същия период юни-септември миналата година, през тази взломните кражби са се увеличили с 9%“, обяснява пред „Телеграф“ Николай Петков от сектор „Кражби“ в СДВР. Според него всяка нощ в София стават около 10-15 взломни удара. По-голямата част от тях обаче са на обикновени аматьори, които нямат никакъв шанс да проникнат в жилища със СОТ и добра защита.

Най-любимите квартали за професионалистите са тези с ново строителство, където обикновено живеят по-заможните семейства – „Манастирски ливади”, „Симеоново”, „Бояна”, „Драгалевци” и други. За тези къщи и апартаменти обаче обикновено се изисква дълго планиране, изключителни умения и опит и много скъпа техника. И въпреки това крадците не успяват да проникнат във всички сгради.

Print Friendly, PDF & Email