На церемония в Централния военен клуб в София снощи бяха отличени най-точните стрелци, участници в първия турнир за жени, работещи в силовите ведомства „8 март“. На награждаването на призьорките присъстваха зам.-министър Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ГД “Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, зам.-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева и командирът на 68-а бригада „Специални сили“, бригаден генерал Явор Матеев.

В МВР има пълна равнопоставеност между мъже и жени, каза на церемонията зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов, който отправи поздрав към всички дами в министерството по повод 8 март.

В турнира участваха 19 отбора от цялата страна и 10 индивидуални състезателки, общо 48 дами.

В индивидуалното класиране най-точна бе Боряна Заборина от НСО. След нея се наредиха Катя Василева от ОДМВР-Враца и Диана Василева от СДВР. В отборното класиране най-добре се представи тимът на НСО, следван от този на Академията на МВР и Специалните сили – Пловдив.

В състезанието бе включено и бонус-упражнение по избор, в което всяка една от участничките трябваше да демонстрира бързина при сглобяване на оръжие. В него най-умело се представи Боряна Заборина от НСО, която сглоби пистолет за 13,91 секунди. След нея се наредиха Донка Георгиева от Академията на АМВР с резултат 15,26 секунди и Живка Иванова от ОДМВР-Пловдив, изпълнила задачата за 17, 26 секунди. Специална грамота бе дадена на генерал-майор Нонка Матова, вдъхновител на турнира.

Print Friendly, PDF & Email