levskicska

Мачът е в събота от 16 часа на Националния стадион „В. Левски“

Спешно заседание заради сигналите за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между ултрасите на футболни отбори преди утрешното дерби в София се проведе при главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи пресцентърът на МВР. На заседанието, в което участва и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, са съгласувани мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача. Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион „Васил Левски” и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата. Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети – огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др.

По повод разпространени в интернет-пространството призиви на фен клубовете хореографиите на агитките да бъдат реализирани с маскирани лица, от СДВР напомнят, че това е в противоречие със законодателството. Маскирани фенове  няма да бъдат допускани и те ще носят съответната наказателна отговорност.

От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.

Print Friendly, PDF & Email