Снимка - bnr.bg/

Снимка – bnr.bg

МВР пренасочва полицаите там където престъпността е най-висока, съобщава „Фокус”, позовавайки се на думите на главния секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров. Целта не е държавата да се пренасити с полицаи, а те да бъдат точно там, където реално има нужда от тях.

Там, откъдето са уязвимите места по отношение на битовата престъпност, ще намалим, грубо казано, командироването на служители, които присъстват на българо-турската граница, с оглед спиране на нелегалната миграция. Паралелно с това, ще повишим и лимитите на гориво на съответните областни дирекции, с оглед справянето с битовата престъпност. Това са конкретните мерки, които са разписани за изпълнение. В областите с най-голям брой на случаи на битовата престъпност, вчера беше проведена среща при мен и те работят вече по тези случаи и имат конкретни отговорности”, каза Лазаров.

Нямаме физическата възможност, и финансови средства, като държавен бюджет. Сега общините увериха, че до една две-години, ще имаме възможност за изграждане на видеонаблюдение, което много ще ни помогне. До този момент обаче, ние пренасочваме човешки ресурс, и ги снабдяваме с гориво, за сметка на други места, където не са толкова уязвими”, допълни той.

В средата на годината МВР беше с бюджетен дефицит от 90 милиона лева, а в края на годината завършихме с дефицит от 12 милиона лева. Без дарения и с командировани служители по границата, т.е. имахме по-големи разходи, и се справихме, и сега ще се справим” добави Лазаров. Той заяви, че вече не се командироват служители от София за охрана по границата.

Print Friendly, PDF & Email