снимка vesti.bg снимка за терористичния акт

снимка vesti.bg

МВР отричат плъзналите слухове за евентуален терористичен акт в София, съобщава Vesti.bg. Преди няколко дена стана ясно, че агенти на ДАНС обикалят молове, метростанции и ключови обекти в столицата, за да проверяват и да предупреждават за засилване на охраната.Нямало обаче конкретна информация за подготвян терористичен акт у нас, категоричен бе главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Източници от полицията обясниха, че в последните дни на инструктажи в районни поделения на МВР в София е обръщано внимание на полицаите да бъдат внимателни при обхода на районите си. Това обаче е било превантивна мярка, а не реакция на конкретен сигнал за терористичен акт.

Конкретният сигнал означава – когато имаме ясна, точна, конкретна информация за подготвяно, подготвящо се или извършено престъпление. Нямаме такава конкретна информация. Ние профилираме абсолютно всички. Ако имате предвид това, че ходим по хостелите и правим проверки, ако не ходим да правим проверки, ще ни питате защо не правим проверки„, заяви главният секретар на МВР.

Засилено е полицейското присъствие по молове, гари и метростанции заради идващите празници и увеличения поток от хора там, обясниха пред БНР от столичната полиция.
В няколко частни охранителни фирми в София вече са взети мерки да се удвои охраната на контролирани от тях места за масови прояви. В районните управления често се издават снимки на издирвани, като често сред тях има и бежанци. За момента обаче няма информация да има конкретни издирвани терористи у нас, съобщи още БНР.

Print Friendly, PDF & Email