Снимка - sxc.hu

Снимка – sxc.hu

МВР няма предвидени средства за доизграждане на системата за видеонаблюдение във Варна, каза министър Цветлин Йовчев, предава Агенция Фокус. Според министърът, МВР не е страна по договора за изграждане на системата за видеонаблюдение на Варна и не е поемало ангажименти от никакъв характер. Също така, министерството не е участвало в договарянето на параметрите по изграждането на системата.

„Визията на МВР се основава на разбиране за тясно сътрудничество с общините с цел повишаване на сигурността на гражданите. Системите за видеонаблюдение са ефективен метод”, посочи Йовчев. „МВР няма как да се включи в процес, който вече е приключил“, каза министърът. „В МВР няма предвидени средства, нито има възможност за доизграждане на системата за видеонаблюдение на Варна“, посочи той.

Изграждането на видеонаблюдение в национален мащаб не е във възможностите на МВР и не са предвидени ресурси в тази посока. Изразяваме безрезервна подкрепа към този съвременен начин за осигуряване на безопасността и реда, но не може да се очаква средствата да са за сметка на бюджет, различен от бюджета на съответната община”, каза още вътрешният министър.

Print Friendly, PDF & Email