ShabovМузикантът Игор Шабов, познат от участието си в първия сезон на „Гласът на България“ успя да се изкачи на най-високия столичен комин – този на ТЕЦ „Земляне“, висок 145 метра. Освен на политическите си послания, младият мъж направи и демонстрация на състоянието на охраната на този обект.

След като стъпи на земята, след 13-часов престой на най-високата площадка на комина, Шабов разкри пред журналисти, че се изкачил около 6 часа сутринта в неделя, като предварително съставил план как да стане това. Издебнал охраната и с предварително докарана от него стълба успял да стигне до аварийните стъпала на самия комин и от там да се покатери догоре.

Вече се извършва проверка как мъжът е успял да пробие постовете на гардовете от общинската фирма „Егида“. В понеделник ще започне детайлна вътрешна проверка по случая и охранителната фирма ще понесе съответните санкции, заявиха от столичната топлофикация. ТЕЦ „Земляне“ не е работила, така че не е имало опасност от създаване на проблеми с топлата вода в столицата. Въпреки това пробивът в охранителната система на стратегически обект от общинско значение е налице.

За повишаване сигурността на обектите на „Топлофикация София“ вече се работи за осъществяване на денонощно видео наблюдение и системи за охрана в ТЕЦ-София и ТЕЦ-София Изток, които са обекти от национално значение, пише в съобщението. Първата процедура ще започне до дни. Ще бъдат предприети необходимите мерки за повишаване сигурността на останалите обекти на Топлофикация, каквито са и отоплителните централи „Земляне“ и „Люлин“.

 

Print Friendly, PDF & Email