Снимка - "news.ibox.bg"

Снимка – „news.ibox.bg“

Караул може да пази паметника Левски, съобщава bTV. Зам.-кметът на София Тодор Чобанов подкрепи предложението за денонощна охрана на паметника на Васил Левски, която се роди заради шокиращите набези на крадци в края на миналия месец. Той обяви, че е „за” идеята да има караул пред паметника. Според него само така ще е сигурно, че той ще бъде спасен от вандализъм.

Чобанов разкри, че Столична община мисли да разговаря с президента Росен Плевнелиев и министъра на отбраната Ангел Найденов, които съвместно отговарят за гвардейските части. Според много хора това е добра идея първо защото гвардейците са силен символ и второ защото по този начин ще е сигурно, че повече набези към паметника Левски няма да има. Според Чобанов самите гвардейци ще са щастливи да участват в охраната.

Поругаването на паметник не е обикновен вандализъм и в много други страни наказанията са далеч по-тежки„, каза пред bTV Тодор Чобанов.

Миналата седмица, както ви съобщихме, стана ясно, че паметникът на Васил Левски е бил жестоко оскверняван като от него посред бял ден са били крадени различни орнаменти, включително осем бронзови грифона и няколко фенера. След установяването на кражбата беше решено, че ще бъдат инсталирани допълнителни камери за видеонаблюдение и ще се увеличи полицейското присъствие.

Print Friendly, PDF & Email