moneyСлужители на бензиностанция край Севлиево видели на охранителните камери как двама клиенти напускат кафето и забравят на стол малка мъжка чантичка, съобщава Gnews – Габрово. Оказва се, че в нея имало 10 000 лева и документи. Драмата с щастлив край се е разиграла в събота, съобщи д-р Екатерина Попова. Тогава тя и колегата и Максим Бенчев пътували за София. Спрели на бензиностанция след Севлиево в посока столицата. На тръгване Бенчев забравил на стола мъжка чанта с документите и въпросните 10 000 лева служебни пари.
30 км по-късно открили липсата и поели обратно, без да хранят големи надежди. На бензиностанцията обаче ги посрещнали управителят на обекта Мариана Данчева и контрольорът Николай Николов, които им обяснили, че на камерата видели как забравят чантата и заминават. Прибрали я, потърсили телефон да се свържат с тях, но не открили номер и изчакали да се върнат, обяснили те. Д-р Попова специално благодари на съвестните служители за благородната им постъпка.
Това е втората подобна история в региона в рамките на месец и половина. В средата на юни 34-годишният Гюрсел Алиосманов, служител на великотърновска бензиностанция, върна на собственичката им 3000 евро, също забравени в обекта. Тогава за доблестното си поведение той бе награден с плакет на МВР.

Print Friendly, PDF & Email