wikipedia.org

wikipedia.org

Агенция „Пътна инфраструктура” и МВР са обсъждали и възнамеряват да поставят камери, които в реално време да дават информация за състоянието на магистрала „Тракия”, съобщава агенция Фокус. Това каза пред журналисти директорът на Дирекция „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства” в Агенция „Пътна инфраструктура”, Георги Златев. Към момента, тази информация се получава по аналогов ред – има служители, които са изпратени на места, и информират за проблемите и състоянието на пътя. За поддържането на камерите и други принадлежности от пътната инфраструктура, има един проблем – вандализъм.

„ Докато обхождахме пътя от село Говедарци до х. „Мальовица”, наши местни структури ни информираха, че знаци, които са сложени за опасни завои, за неравности, за ограничение на скоростта, два дни след като са сложени – вече са откраднати”, подчерта Златев. Всеки такъв пътен знак струва най-малко 150 лева, защото в тази сума влизат самият знак, тръбата, на която се монтира, бетона и труда на служителите. Включително и мантинели са обект на кражба. На Подбалканския път са констатирани кражби на мантинела, всеки метър от която струва най-малко 80 лева. Златев увери, че веднага след като получат информация за липсващи части от мантинели или пътни знаци, те биват възстановени.

„Призоваваме гражданите, ако видят някой неоторизиран да демонтира каквито и да било принадлежности от пътната инфраструктура – да сигнализират за това”, каза още Георги Златев.

Print Friendly, PDF & Email