e2691fbedb9f2a7e2d39be01f790ab10Кметът на София Йорданка Фандъкова ще поиска от министъра на вътрешните работи допълнителна охрана за бежанците, съобщи „Фокус”.

„Министър Йовчев обеща да съдейства за увеличаване капацитета на СДВР, който не е достатъчен. По отношение на центъра в кв. „Враждебна” това вече се е случило, но ще поискам допълнителни сили да бъдат разположени около центъра в кв. „Овча купел”, каза г-ж Фандъкова за „Фокус“.

По думите й бежанския лагер там отдавна е с увеличен капацитет. Според нея хората там ще се чувстват по-сигурни, когато има повече присъствие от органите на реда и охранители.

„Действително нашият най-важен приоритет е сигурността и спокойствието на гражданите, които живеят до бежанските центрове, които са отворени на територията на Столичната община. Тази сутрин се срещнах с граждани, които живеят в блоковете около бежанския център в кв. „Овча купел”. Хората разбират хуманитарния проблем с бежанците, но искат и сигурност за себе си, семействата и децата си”, подчерта Фандъкова.

Напомняме, че миналата седмица се оказа, че Обществената поръчка за наемане на охрана за бежанските лагери беше отменена.

Print Friendly, PDF & Email