apoel3399Израелският футболен отбор пристига днес при засилени мерки за сигурност, съобщава „Фокус Спорт”. „Апоел“ Тел Авив беше на лагер в Полша. Пристига 3 дни преди мача, за да могат футболистите да се „аклиматизират към условията в България”.

С тима идват и много агенти на МОСАД, които ще се грижат за сигурността преди и по време на мача с „Берое“ от втори квалификационен кръг на Лига Европа. Освен това на стадиона в Стара Загора още от днес ще влезе в сила специален пропускателен режим, като ще има драконовски мерки за сигурност навсякъде около спортното съоръжение, включително и за околните високи блокове.

„От гледна точка на сигурността ще има по-засилен контрол при пропускането на публиката за мача от втория предварителен кръг на Лига Европа между „Берое“ и „Апоел“. След съгласуване на действията си с Община Стара Загора може би ще наложим по-голямо ограничение за достъп до стадиона“, коментира комисар Илиян Илиев от ОД на МВР Стара Загора. По думите на комисар Илиев 360 полицаи, без израелските агенти, от цялата страна ще бдят за сигурността на отбора.

Мачът съвпада с навършването на година от атентата срещу израелски граждани в Бургас. Готови сме да поемем фенове на „Апоел“, откъдето и да пристигат те. Ще засилим пропускателния режим. Ще създадем по-голяма зона за сигурност, в която няма да се допускат моторни превозни средства. Ще се извършват щателни проверки на всички зрители преди допускането им на стадиона, затова апелирам към тях да не носят обемисти предмети и багажи„, допълни комисар Илиев.

Print Friendly, PDF & Email