OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ най-кратки срокове ще започне изграждането на система за видеонаблюдение на територията на община Полски Тръмбеш, решиха на съвместна среща ръководството на Областната дирекция на МВР – В. Търново, кметове и кметски наместници в общината, съобщава DarikNews. Заседанието се проведе в сградата на община П. Тръмбеш и на него присъстваха директорът на полицейската дирекция гл. инсп. Христо Христов, изпълняващ функцията нач. отдел „Охранителна полиция“ гл. инсп. Стефан Николов, началникът на полицейското управление в П. Тръмбеш гл. инсп. Илиян Велев, служители от полицейското управление, кмета на община П. Тръмбеш Георги Чакъров, зам.-кметове, кметове и кметски наместници в общината и представители на частни охранителни фирми.

Традиционно срещата започна с доклад на оперативната обстановка на територията, обслужвана от полицейското управление. Според доклада от началото на годината, до края на септември, на територията на П. Тръмбеш са извършени общо 215 престъпления, от които разкрити са едва 107. Основно престъпленията са насочени към собствеността на гражданите – обири, кражби и взлом. Според гл. инсп. Велев ще се улесни работата на полицията ако бъде възстановено уличното осветление в малките населени места и се инсталират камери за видеонаблюдение. Той разясни още, че приоритет на полицията е да се спрат престъпленията срещу собствеността, кражбите от електропреносната мрежа, опазването на горския фонд и селскостопанската продукция, за което вече са предприети необходимите действия и срещи.

Кметът на П. Тръмбеш заяви, че общината разполага с определени средства, с които може да стартира изграждане на система за видеонаблюдение. Ще се стартира от най-уязвимите места и в последствие системата ще се разширява. Директорът на Областната дирекция на МВР гл. инсп. Христо Христов пое ангажимента до няколко дни полицейски служители да изготвят план за най-уязвимите места в общината, с които да започне изграждането на системата за видеонаблюдение. Чрез кметовете и кметските наместници гл. инсп. Христов се обърна с молба към гражданите, когато станат свидетели на извършващо се престъпление да не се притесняват, а незабавно да сигнализират на тел. 112, за да бъдат действията на полицейските служители максимално ефективни.

Print Friendly, PDF & Email