Ангел Найденов  Снимка -  Агенция Фокус

Ангел Найденов
Снимка – Агенция Фокус

От 20 януари, понеделник, започва работа по изграждането на ограда по границата ни с Турция около територията на град Елхово, обяви министърът на отбраната Ангел Найденов, предава news.ibox.bg.

Министерството на отбраната вече е получило окончателен работен проект, но той е на по-висока от предвидената предварително стойност. Изграждането на преграда по границата ще струва 9.6 милиона лева, а в края на 2013 г. обявената сума беше около 6 милиона лева. Параметрите остават същите, но се е усложнило техническото изпълнение на съоръжението. Оскъпяването е предприето с оглед на по-голяма сигурност и стабилност и съответно ограничаване и неутрализиране на възможностите за физическо преодоляване на преградата, обясни министърът. Министър Найденов каза, че няма да отговори от името на експертите от къде идва оскъпяването с 3 милиона лева.

От понеделник започва подготовката на трасето, а доставката на нужните материали ще върви паралелно. В зависимост от климатичните условия изграждането на оградата ще отнеме между 45 – 60 дни, посочи министърът.  Срок до края на февруари си поставиха от МО още през миналата година. Найденов не изключи възможността силно специализирани дейности да наложат използване на подизпълнители, което е обичайна практика.

Print Friendly, PDF & Email