51f79e8cd42fd0d659a8bb6d_1050x730_inset-largerИнтелигентните решения за сигурност ще акцент на  XI Международната конференция „Сигурността в Югоизточна Европа”. Това заяви пред агенция „Фокус  комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

Конференцията ще се проведе на 11 септември в Интер Експо Център в София. Патрон на форума е министърът  на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Присъствие ще има и президентът Росен Плевнелиев, който ще открие събитието.

Конференцията ще продължи в три отделни секции: „Вътрешна сигурност и обществен ред – новите заплахи в информационното общество като изпитание за националните системи за сигурност“; „Регионална сигурност и отбрана – новата парадигма на концепцията за колективна сигурност в киберпространството“ и „Индустриална и енергийна сигурност – интелигентни политики”. В рамките на проявата ще се проведе и делови семинар „Интелигентни решения в индустриалната и енергийна сигурност“. 

Има потребност да обърнем внимание на някои тенденции, които се утвърждават в съвременния свят, да обърнем внимание на невероятното свързване на реалния свят с виртуалния свят”, заяви  пред „Фокус“ проф. Динко Динков от катедра „Международни отношения” на УНСС, председател на Българската асоциация за изследване на европейската общност и научен ръководител на конференцията.

Сред темите на миналите конференции са глобални въпроси от дневния ред на сигурността – обединяването в борбата срещу тероризма, укрепването на сигурността и защитата на личността, тънкостите на управлението при кризи и трансформацията на системите за сигурност.

Print Friendly, PDF & Email