Baron James Shortt of Castleshort

Барон Джеймс Касълшорт

От 1 до 5 декември в София ще се проведе мастърклас на барон Джеймс Касълшорт, директор на Международната бодигард асоциация (IBA).  Курсът Първостепенните умения на телохранителя е с практическа насоченост и цели да развие конкретни знания и умения за адекватни реакции при защита на живота и сигурността на охраняваните лица. Той е предназначен за охранители на физически лица, но също така и за всички служители в сферата на сигурността.

Първостепенните умения на телохранителя“ обхваща 40 астрономически часа, разпределени в 5 последователни дни, и включва теоретична подготовка и работа върху хипотетични ситуации, в които курсистите могат да развият и усъвършенстват своите умения в организиране на охрана, ескорт на охранявано лице, близък бой, стрелкова подготовка и други.

Повече информация за курса и пълната му програма може да намерите в сайта на IBA в България.

Барон Джеймс Касълшорт е полковник от Кралската гвардия, най-старото формирование за бодигардове в света. Шорт е избран за директор на Международната Бодигард Асоциация лично от основателя й майор Виктор От. Обучава специалните части и подразделения на полицията по цял свят.

VIP Security е изключителен представител на Международната Бодигард Асоциация за територията на България и разполага с професионалисти, обучени по нейните стандарти. Учебния център на VIP Security разработва тренировъчни курсове, синхронизирани със стандартите на МБА, чиито традиции датират от 1957 година.

Print Friendly, PDF & Email