Българска връзка в скандал за нелегален трафик на оръжие в Гърция. А историята започва, след като товарен камион е задържан от гръцките митничари. В каросерията му сред купчини кутии с детски храни са открити бойни пистолети.

Предстои следствието да изясни източника на нелегалното оръжие. Говорител на полицията в Крит е обявил, че намерените оръжия са достатъчни “за да се въоръжи цяла армия!”. Според полицаите произходът на целия арсенал е от България.

Задържаният камион е идвал от нашата страна и е спрян на Промахон. Откритото оръжие е 20 газови и барабанни пистолета. А по документи е прекарвана детска храна. Крайната точка на товара е до собственика на няколко оръжейни магазини на остров Крит.

След разследването, продължило няколко месеца са задържани щестима гърци, които са имали добре развита организирана група за нелегален трафик на оръжия. В различни складове на Крит са намерени много огнестрелни оръжия и електрошокови палки.

Клиенти за оръжията са намирани по интернет, докато самата доставка е била или чрез куриер, или чрез лично предаване от членове на бандата. Регистрирани са 56 продажби на лица, които нямат разрешително за носене на оръжие.

Print Friendly, PDF & Email