16 души ще охраняват Античния форум в Стара Загора, съобщава Dariknews. Предложението за увеличаване на общинската охрана идва от кмета на града Живко Тодоров. Причината е, че вече има множество вандалски прояви още преди обектът да е открит. Целта на охраната ще е да се запази историческата и културна ценност от нови хулигански атаки.

photo_big_1177626„За надеждната физическа охрана на обекта е необходимо да се извършва денонощен обход от две двойки на двусменен режим на работа по 12 часа -общо 16 човека (дневна смяна -2, нощна смяна -4 човека)“, е записано в предложението, което ще бъде на дневен ред в предстоящата сесия на местния парламент. С тези допълнителни 16 човека общинското охранително звено в Стара Загора ще нарасне от 132 на 148 души.

Община Стара Загора реализира проект „Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция“. Проектът е на стойност 4 387 493,88 лв. и се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие“ (2007-2013). Той е с обща площ от 10 декара и ще бъде отворен денонощно за посетители.

Print Friendly, PDF & Email