Lazarov

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров (снимка в-к „24 часа“)

Създадена е организация по ускоряване на процедурата за отказ на бежански статут в рамките на 3 дни. Тези лица, които получат такъв отказ, няма да ходят с бележка в центъра на София, остават си в домовете от затворен тип и в последствие – се връщат обратно. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7.
Той заяви, че не бива да се поставя знак за равенство между нелегално преминалите границата лица и тези, които по хуманитарни причини търсят бежански статут. При тези, които имат основание да искат такъв статут, са в сила съответните разпоредби и правно-нормативна база, приета от Република България.
„Няма нарастване на престъпността, но не искам да се ангажирам с намаляването й, като ни трябва още малко време, за да сме сигурни в една устойчива тенденция”, отговори той на въпрос за нивото на битовата престъпност в страната.
В момента има решение над 1166 служители от МВР да бъдат командировани на турската граница с цел ограничаване на възможностите за влизане на нелегални имигранти, заяви Лазаров. Служители от СДВР не са сред командированите.

Print Friendly, PDF & Email